Camping De Klimberg
Op het park

Volleybal op de Klimberg


Op de campings rondom Hardenberg was er in het verleden meer aandacht voor volleybal dan tegenwoordig. In grote getalen werd wekelijks op de camping gevolleybald en waren de toernooien tussen de campings druk bezocht. Velen denken met blijdschap terug aan deze tijd en we hopen door, onder andere, het aanbieden van deze spelvariant het volleyballen weer meer onder de aandacht te brengen. Dit doen we door middel van dit toernooi, maar we gaan deze activiteit ook aanbieden in de zomermaanden. 

Opgave in 3 poules

 

  • Teams met 2 personen, heren hoogte, 3e divisie en hoger.
  • Teams met 2 personen, dames hoogte, 2e klasse en hoger.
  • Teams met 3 personen, dames hoogte, recreatief.

10:00 – 12:00 2 rondes
12:30 – 14:30 2 rondes
15:00 – 15:45 Finales
15:45 Prijsuitreiking

We vragen u om bij de opgave het niveau zelf in te schatten, houd er rekening mee dat te hoog inschalen ervoor kan zorgen dat u weinig rondes speelt. Vul rechts uw gegevens in om u aan te melden!

Meld je hier aan voor King of the Court⤵

3e divisie en hoger (2 personen), 2e klasse en hoger (2 personen) en recreatief (3 personen)

King of the Court


Wordt gespeeld op een volleybalveld, op de Klimberg zal de ondergrond gras zijn. Er spelen 5 teams tegen elkaar in drie rondes om te bepalen wie de koning van het veld wordt.

Door loting wordt bepaald welke twee teams beginnen. Elk team pakt een speelkaart en het team dat de hoogste kaart trekt ('Koning' bij de mannen en dan wel 'Vrouw’ bij de vrouwen) mag beginnen aan de King-zijde, de 'Aas' begint aan de uitdagerskant. De overige drie teams beginnen in volgorde van de getrokken kaarten: Vrouw, Boer/Jack, 10. Elke rally begint met een opslag door het team aan de kant van de uitdagers. Teams bepalen zelf welke speler serveert.

Win je de rally? Dan krijg je geen punt, maar mag je verplaatsen naar de koningskant.
Blijf zo lang mogelijk aan de koningskant van het veld om punten te verdienen, elke rally die je wint aan de koningskant levert een punt op. Verlies je de rally aan een van de kanten? Helaas, dan moet je het veld verlaten en achteraan de rij plaatsvinden. Een foute opslag betekent ook doorschuiven en aansluiten in de wachtrij. Bij een foute opslag krijgt het team op de koningskant geen punt.

Elke ronde valt het team met de minste punten af, in de 3e ronde is het eerste team met 15 punten de winnaar en wordt gekroond als de koning van het veld.

Als er een situatie plaatsvindt waarin twee teams hetzelfde aantal punten heeft, zal het team die het langste aan de koningskant heeft gestaan (dat wil zeggen de meeste punten heeft verdiend tijdens een beurt aan de koningskant) winnen. Als dat ook gelijk is, zal het team die de langste beurt als eerste heeft afgerond winnen.

Leer meer over King of the Court
 

In corona jaren is deze variant populair geworden in de beachvolleybal, In 2020 was het toernooi het eerste internationale sportevenement in Nederland tijdens de coronapandemie. Het grote voordeel is het lage aantal dooie spelmomenten, daardoor is het erg aantrekkelijk voor publiek.